Bånnsåarr! Sjömapäll BouBou (uttalas Bobo). Jag bor i Majorna i Göteborg med mina människor. Här har jag bott sedan 21:a Maj 2010. Jag föddes den 10 mars 2010 på Orust. Jag är en aprikos dvärgpudel (på pappret). I verkligheten är jag röd (med en vit fläck på bröstet - jättefint tycker jag) och jag är en liten mellanpudel. Vad som står på pappret är inte så viktigt för mig. Fast det är kul att veterinären skrivit i besiktningsintyget att jag är en "pigg och mysig valp". För det stämmer - jag är PIGG så att säga. Eller "livlig" som min nuvarande veterinär sa. Jag har oxå en bokstavskombination: S Ö T. Den tycker mina människor är svår att hantera. Jag tycker den är skitenkel.

söndag 31 oktober 2010

Smälter in


 Jag tycker hösten är trevlig! Prasslande löv och fina färger. Jag smäter in bra på hösten. Jag har ett riktigt bra kamoflage! Jag slår nästan de vilda djuren. Värre blir det på vintern när snön kommer. Då ligger jag inte lika bra till. Får tänka på det när jag (eller mina människor) köper en vinterjacka. Man får ju ligga steget före. Vi hundar kan ju i alla fall låtsas att det fortfarande har betydelse. Om inte annat så kan jag ju skoja med mina människor lite. Så att de får söka efter mig för en gång skull!

torsdag 28 oktober 2010

Sightseeing

 Jag har varit på sightseeing i min egen stad (Göteborg). Tydligen skulle jag få uppleva hamnen med Maritiman, Operan och en massa konstigt. Det fanns jättestora båtar, ett hjul som snurrade runt och underliga byggnader. Det fanns också människor. Jag hälsade på en människa och jag måste ha verkat farlig för han blev helt stel (nedersta bilden till vänster)...  

 

torsdag 21 oktober 2010

Säker bilfärd

Vill bara säga att säkerhetsbälte är riktigt bra. Mina människor har en liten bil, en Peugeot 107. Mindre än så kan det knappast bli. Det finns några mindre men denna är ändå väldigt liten. Så någon hundbur för mig att sitta i är det inte tal om. Den hade fått vara på taket i så fall. Tror att jag hade fått uppmärksamhet om jag suttit i en bur på taket! Hade nog (vid bra väder och i låga farter) varit spännande. Jag är ju lite våghalsig av mig. Nu sitter jag i baksätet, fastspänd. Känns tryggt. Jag vet inte hur det funkar vid riktigt kraftiga inbromsningar och krock men jag sitter kvar på sätet när man bromsar rätt mycket i alla fall. Någon som har någon erfarenhet? Jag har även provat att åka spårvagn, buss och tåg. Som hund får man åka i mycket konstiga saker. Jag föredrar att gå och springa egentligen men åka bil är okej faktiskt. Rätt sövande. Tur att mina människor inte sover i bilen som jag gör.

söndag 17 oktober 2010

Hundkurs!

 Denna veckan har inte bara bestått av smärta, illamående och välling (se förra inlägget). Jag har gått på hundkurs också. Det är jättekul! Det är en vardagslydnadskurs för unghundar som inte gått kurs tidigare. När jag kommer dit har jag otroligt bråttom att få komma in. Dörren öppnas inte snabbt nog. När jag tränar hemma kan jag rätt mycket men när jag kommer dit vill jag helst hälsa på de andra hundarna och leka. När vi är utomhus så har jag lite svårt att fokusera och förutom att jag vill hälsa, så går jag med nosen i gräsmattan. Det är nåt speciellt med den gräsmattan  - den luktar så spännade. Sist fick vi hundar faktiskt vara inne och hälsa och leka lite. Först fick några hälsa två och två och sedan några andra två och två. Jag fick sitta och titta på när chihuahuan och blandrasen från Rumänien hälsade. Snopet. Sedan fick alla hälsa och leka. Jag med! Då blev det världens race! Hur kul som helst. Jag blev jagad. På näst sista bilden har gårdshunden slirat och kanar på golvet och på sista bilden blir jag nedbrottad. Fattar inte varför människorna inte var med och sprang. Snart är det kurs igen!




tisdag 12 oktober 2010

Inte längre en haj!

Hej alla! Idag mår jag inget vidare..
Jag har varit hos veterinären. Det i sig är inget jag mår dåligt av utan mer det som de gjorde med mig. Jag har nämligen sett ut som en haj sista tiden och det skulle de fixa! Har haft för många tänder. Jag tappade inte tre av mina mjöktänder innan de nya kom. Två av dessa var mina huggtänder i överkäken. För min del har det varit praktiskt för jag har kunnat bita genom vad som helst. Exempelvis min nya boll gick i bitar rätt fort och jag har tuggat ben som en flismaskin. Men nu är munnen fixad. Hos veterinären sövde de mig, drog tre tänder, sydde 6 stygn och gav mig morfin. Så nu mår jag därefter. Jag sover mycket, mår lite illa, dreglar, vinglar när jag går (min människa fick stötta upp mig när jag lyfte på benet för att kissa). Jag har inte ätit sen igår men nu fick jag välling. Gott! Jag ska tydligen äta mjuk mat i en vecka nu. Och tabletter. Usch! Jag har som sagt mått bättre.. Kolla in min ena tand. Jättelång! Så dagens tips till alla valpar - se till att tappa mjölktänderna i tid!

torsdag 7 oktober 2010

Gegga är kul! Har ni provat?

 Gegga är roligt! Det är roligt att springa i, hoppa i, gräva i, nosa på, smaka på litegrann och till sist slira runt i som en tok. Det är roligt att känna den där mjuka konsistensen mot tassarna och nosen. Det är halt och man kanar runt. Och man kan bli riktigt gegg-snygg! Ändra färg helt. Man kan se ut som en ler-klump om man jobbar på det bra. Jag vill rekommendera alla människor att prova. Ni vet inte vad ni missar! Kommer ni ihåg när ni var små? Lekte ni med gegga då? Visst var det kul? Vi hundar leker med gegga hela livet - inte bara när vi är valpar. Ni människor slutar ofta leka när ni vuxit upp. Gegga är alltid gegga hur gammal man än är. Der roliga i gegga ändrar sig inte - det är bara man själv som gör. Så ge er ut till närmsta geggpöl och lek! Det kommer garanterat vara kul!