Bånnsåarr! Sjömapäll BouBou (uttalas Bobo). Jag bor i Majorna i Göteborg med mina människor. Här har jag bott sedan 21:a Maj 2010. Jag föddes den 10 mars 2010 på Orust. Jag är en aprikos dvärgpudel (på pappret). I verkligheten är jag röd (med en vit fläck på bröstet - jättefint tycker jag) och jag är en liten mellanpudel. Vad som står på pappret är inte så viktigt för mig. Fast det är kul att veterinären skrivit i besiktningsintyget att jag är en "pigg och mysig valp". För det stämmer - jag är PIGG så att säga. Eller "livlig" som min nuvarande veterinär sa. Jag har oxå en bokstavskombination: S Ö T. Den tycker mina människor är svår att hantera. Jag tycker den är skitenkel.

onsdag 28 juli 2010

Före och efter!

Jag har blivit klippt! Vi skulle bara ta en promenad i Slottskogen - trodde jag. Jag hamnade på ett konstigt ställe på ett bord och så surrade det en massa och så försvann halva jag (kolla in högen till höger om mig på nedersta fotot). De andra bildera föreställer mig före - lurvig och glad och lycklig i sanden. Fast jag måste erkänna att det känns rätt praktiskt (gillar inte det ordet egentligen). Det är lättare att bli borstad, jag torkar fortare när jag badat och jag ser bättre! Fast jag vet inte om jag ser bättre ut... En sak är säker i alla fall. Klippningen medförde att jag börjat gå lite annorlunda. Lite mer stroppigt liksom. Vi får väl se om jag får tillbaka min lufsiga stil när det växer ut igen.

lördag 24 juli 2010

Jag är tuff, pigg och gillar action.

Det är jag, jättetuff och jättepigg. Jag testar många olika saker. Jag har till exempel varit ute vid havet väldigt mycket nu på sista tiden. Flera, flera gånger. Mina människor har bestämt sig för att jag ska gilla att bada, för jag är ju pudel. Det är så kul vid havet. Jag kan springa och springa och springa... Och alla blåmusselskal, herregud, det är som ett smörgåsbord, bara att blanda upp med lite tång så är festen räddad. Men sen ska jag visst bada också, simma. Första gången jag gjorde det så skrattade mina människor. Hur lätt är det när ingen har visat och det dessutom är helt svinkallt i vattnet? Dessutom har jag en frisyr att tänka på. Hur som helst, jag badar, det gör jag. Simmar också... Riktigt snyggt om jag får säga det själv, men så är jag ju en pudel. Ja, ord är liksom överflödiga. Men jag blir ju så kall, och heeelt utmattad. Jag är ju faktiskt valp. Men det är bra att sova då. Jag gillar att säga till mina människor att de måste ta fram min handduk och packa in mig. De tycker att jag är söt när jag gör det. :-) Jag har dem virade runt lillklon. Sen ligger jag där som en förpuppad pudel och bara njuter av värmen. (kolla föresten in mina fräcka badlakan, kolla mönstret, ser ni att det är ben på?). Jag sover och sover och sover... Kan ibland vilja lägga upp huvudet på något, men mina människor glömmer ju alltid min huvudkudde när vi ska till stranden. Eftersom jag är pudel så har jag ju rätt smarta lösningar... Kolla själva, en vattenleksak blir lätt ett ganska fräckt huvudstöd. Jag kan faktiskt komma på fler lösningar när jag kommer hem sen, hamnar liksom i ett "flow". Det mest chica hittils är nog Ikeakassen med ren tvätt, det går bra ihop med min päls. Eller vad tycker ni?

torsdag 22 juli 2010

Jag är en sann pudel!

Badad, fönad och fluffig. Men jag är framförallt en sportig typ som gillar att springa runt i sanden och skita ner mig. Jag är snabb och smidig (inte som när jag var mindre och sprang i kameran..) och jag är en riktig buse. Jag hämtar saker, jag jagar saker (i detta inlägg: fågel), jag stoppar i mig saker, typ tång, härligt saftiga blåmusselskal, maskrosor och annat gott. Jag är inte säker på att jag skulle passa in på en utställning just nu (fast det är ju ändå svårt med tanke på min vita fläck på bröstet..). Pff, löjligt, de är bara rädda för konkurrensen av en S Ö T - hund. Sånt man inte förstår räds man. Hörni, kolla in mina actionbilder. Jag tycker att jag påminner om Turbo, boardercollien som blev känd från TV. (Förresten, så här ser jag ut nu, 4 mån gammal, snygg va'?)


Tillbakablick

När jag var liten (jag är ju så himla stor nu..) sov jag mycket. Sen busade jag, åt och sov igen, och igen. I alla möjliga ställningar. Jag har ingen direkt favorit, men på rygg känns gött och så gillar jag kuddar. Det är mysigt. Testa själv att hänga dubbelvikt över en kudde! DET ÄR HELT GRYMT!!!



söndag 18 juli 2010

Jag springer!

Och springer... och... jag tänker bli agilityhund. Jag tycker jag har potential...  Inget stoppar liksom... Eller...

lördag 17 juli 2010

Liten

Så här liten var jag när jag flyttade hit. Jag vägde ca 3,5 kg, nådde knappt upp till vaden på min ena människa som är lite större än den andra. Nu är jag mycket större! Jag väger ca 5,5 nu, och om jag ställer mig på bakbenen och sträcker mig det allra mesta jag kan så når jag jättehögt på dem båda. Ha! Mina människor kallar mig BouBou Bjässe! ...eller var det BouBou Fluff?

Jag...


Bånnsåarr! Sjömapäll BouBou (uttalas BoBo). Jag bor i Majorna i Göteborg. Här har jag bott sedan 21:a Maj. Då blev jag brutalt uppsliten med rötterna, tvångsförflyttad ifrån min mamma på Orust. Bara 10 veckor gammal. Smaka på den... 10 veckor. Ni människor får flytta när ni är 18 ÅR!!! Hur som helst... Jag blev inlyft i en blå bil och så trampade min ena människa gasen i botten, jätteglad. Ingen tog någon notis om mig. Jag skulle bara gilla läget... Men det gjorde jag ganska snabbt ändå.De, mina människor, hade faktistkt ansträngt sig. Se första bilden. Ett tuggben, en boll, en dragleksak och en märklig tingest jag aldrig blivit riktigt klok på. Jag fick också en rätt sjysst säng, gott om utrymme och en HEL TVÄTTPÅSE med rena kläder som jag kunde leka med. Lycka! Bild nummer två visar mina högblanka matskålar elegant placerade vid utgången till balkongen. Det är inte dumt att ha utsikt när man äter. Sen kan jag bara knata ut på min balkong och lägga mig och kika på förbipasserande eller kasta ned mina tuggben när andan faller på. :-)