Bånnsåarr! Sjömapäll BouBou (uttalas Bobo). Jag bor i Majorna i Göteborg med mina människor. Här har jag bott sedan 21:a Maj 2010. Jag föddes den 10 mars 2010 på Orust. Jag är en aprikos dvärgpudel (på pappret). I verkligheten är jag röd (med en vit fläck på bröstet - jättefint tycker jag) och jag är en liten mellanpudel. Vad som står på pappret är inte så viktigt för mig. Fast det är kul att veterinären skrivit i besiktningsintyget att jag är en "pigg och mysig valp". För det stämmer - jag är PIGG så att säga. Eller "livlig" som min nuvarande veterinär sa. Jag har oxå en bokstavskombination: S Ö T. Den tycker mina människor är svår att hantera. Jag tycker den är skitenkel.

tisdag 23 november 2010

Bada..?!










Ni vet ju att mina människor har försökt få mig att gilla vatten. De har försökt få i mig på alla sätt. Leksaker, pinnar och flytväst. Det har gått lite upp och ned med min entusiasm. Men jag ääälskar iallafall att vara vid havet. Det är vi alla rörande överens om. Springa, springa, springa det är det bästa jag vet, och att göra det vid havet, mmhmmm... Yeah man, vad jag älskar det. Det händer massor av spännande grejer när man är där. Man vet aldrig riktigt vad man kan förvänta sig. Som nu senaste gången vi var där. Jag hade på mig min fräcka tröja. Den som ni sett mig modella för i tidigare inlägg. (visst är den snygg på mig) Jag sprang runt och nosade och var skitstolt i min tröja. Jag ville att alla skulle se mig. Jag tror alla människor tyckte jag var fräck. Nåja, det jag skulle komma till var att vi slog oss ned längst ute på klipporna, där som det är spännande att klättra runt och hoppa och greja. Och eftersom jag är himla våghalsig så testade jag att nosa lite längre och lite längre för varje gång. Jag har ju trots allt ganska lång nos, och den funkar ungefär som en dammsugare så det var inte mycket jag missade. Nosa, nosa, nosa... Men vet ni? NÅGRA jag känner hade glömt tala om för mig att jag inte har spikskor till tassar och att klippor blir hala av vatten. Det verkar också som att de blir halare när vattnet är hjärtstilleståndskallt. Halka, gnälla, plumsa, så låg jag i vattnet med tröja och allt. Två sekunder senare är klorna nedslipade till skelettet av ren panik. Kallt vatten, tröja genomblöt av kallt vatten och jag som haaatar kallt vatten. Man kunde lika gärna stoppat mig i en frys. Det blev fullt liv på mina människor. Den ena kastade sig ned på mage för att rädda mig ur vattnet, den andra slängde sig ned bakom den första och höll fast i ben och skärp. Det såg faktiskt en smula lustigt ut där de låg som ett tåg för att rädda mig. Vips, så var jag uppe och i säkerhet. Min ena människa hade sinnesnävaro nog att slita av mig tröjan så jag kunde få lite av höstsolen på kroppen. Sen var det bara att sätta igång. SPRIIINGAAA!!! Jag sprang, och sprang, och sprang... Lyckades nästan springa ifrån mitt eget skinn, det var coolt. Passade också på att testa lite nya stilar... Chockstart med krumsprång, var en. Framtasstripp med öronvift, var en annan. Vad jag vill komma till är att fortfarande har INGEN lyckats övertyga mig om att det är kul att bada. Jag vägrar tro det! Vägrar!

3 kommentarer:

  1. Häftigt att du "vågade" bada med kläderna på.
    Det har jag då aldrig gjort trots att jag är en åretruntbadare.
    Kanske något att prova på!
    Vov från Abbe i grabbarna boys!!

    SvaraRadera
  2. Kul att du kom på lite nya stilar att styla med :) Men i fortsättningen kanske du kan vänta med att bada tills det blir vår :)) Men jag förstår att det var lätt hänt som det är fruktansvärt spännande att stå på klippor

    //kamelen

    SvaraRadera